Les pédagogies actives au Nord et au Sud - HEFF

Actieve pedagogie in Noord en Zuid

Datum: 
14/10/2019
13:30 - 16:00
Organisatoren: 
Haute Ecole Francisco Ferrer

Onderwijs speelt een doorslaggevende rol in de strijd tegen ongelijkheid. Toch hebben veel kinderen geen toegang tot kwalitatief onderwijs.
Sinds een aantal jaren werken de hogeschool Francisco Ferrer en de lagere school Célestin Freinet van Dagana in Senegal samen, in het kader van het project 'Samen op dezelfde bank'.

In het kader van dat partnerschap wordt er een colloquium over actieve pedagogie in Noord en Zuid georganiseerd. Net als hier zetten die scholen daar het kind centraal in het leerproces.
Het colloquium wijst op de gelijkenissen en de verschillen tussen Afrika en Europa, de onverwachte innovaties en de lessen die we daaruit kunnen trekken. Kom kennismaken met de lagere school Célestin Freinet van Dagana en bekijk hoe een school in Brussel (À la Croisée des Chemins) met de problematiek omgaat.

Tijdens de Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit zal er ook een tentoonstelling van de studenten te zien zijn, opgebouwd rond de drie dimensies in hun beleving: participatieve observatie, didactische begeleiding en stimulatie van het leerproces.

Taal: 
FR
Categorie: 
Conferentie
Praktische informatie: 

Haute Ecole Francisco Ferrer

Rouppeplein 28, Lokaal 1.1.11.

1000 Brussel

http://www.he-ferrer.eu/

 

Reservatie verplicht

https://bit.ly/2JC26D5